onsdag 5 oktober 2011

Back to school!

Nu har jag gungat klart för den här gången, och är tillbaka för att laga mat till era underbara barn. Under min bortavaro har av randiga och rutiga orsaker en del icke ekologiska varot smygit sig in i förrådet. Det är ibland ganska svårt att få till det rätt när det handlar om leverantörer. Eftersom vi bryr oss om miljön är det inte ett alternativ att bara kasta denna mat, så vi kommer att använda upp den. Men jag vill att ni ska veta vad det är som är fel, om ni av någon anledning sticker in huvet i förrådet i helgen.
*Kaffe (till personalen)
*Havredryck
*Ketchup
*Rapsolja
*Bulgur
*Nötfärs
*Ris

Utöver dessa och andra saker som finns på min lista av livsmedel som måste vara KRAV-märkta, handlar jag ganska mycket annat ekologiskt. Men det är en fördel att kunna variera sig, om tex den ekologiska gurkan blir för dyr och inte så hållbar på vintern, väljer jag annan gurka, som skalas. Nu på hösten vill jag köpa svenska äpplen, och därför finns inte äpplen med i listan även om jag handlar ekologiska äpplen resten av året. Om ni har frågor eller vill diskutera maten och KRAV med mig så titta in på morgonen när ni lämnar barnen. Jag tycker att det är väldigt givande och intressant att höra era reflektioner.

1 kommentar: