tisdag 5 oktober 2010

Äggfria pannkakor

Idag bjuder jag på ett litet recept...

8 dl havredryck t ex Solhavre
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl flytande mjölkfritt margarin, eller olja
Mjölkfritt margarin att steka i.

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt margarin och mjölk, lite i taget, och vispa till en slät smet. Stek gyllenbruna på halvstark värme, ca ¾ dl per pannkaka. Det är lättare att steka mindre pannkakor, eftersom de håller ihop lite sämre än äggpannkakor.
Servera med nån smaskig, hemgjort sylt. Blåbär smaksatt med rivet apelsinskal tex. Fast, ungarna vill väl mest ha socker... (tråkmånsar=)

2 kommentarer:

  1. Kanon, tack så mycket. Det ska vi bjuda på här hemma. :-)

    SvaraRadera
  2. Hoppas A kommer att gilla det. Och att hon snart växer ifrån allergierna.

    SvaraRadera