En sås som är som barnen. Både söt och sur. Jag brukar ha den till kyckling men den passar till mycket. Varför inte en vegetarinsk wok med ris? Det här är ett orginalrecept och jag mixar en del med mängderna, mer vatten generellt, när jag gör den till barnen. Om man vill ha hetare sås så kan var och en fylla på med sambal på bordet.
Sötsur sås
1,5 dl socker
4 msk ketchup
1,5 dl vatten
1 dl vit vinäger
1 msk soja
1,5 msk maizena
Blanda alla ingredienser, koka upp, och låt snåputtar nån minut. Färdig!
Ett superbra tips om man gillar matlagning i skogen är att ta med sin murika, nudlar, lite tärnad fläsk/kycklingfilé, hackade grönsaker och såsingredienserna i en flaska. Så slänger man lätt ihop en festmåltid som gör garanterad succé. Ja, kanske inte hos barnen då, de vill ju inte ha allt blandat. Men i övrigt funkar den alltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar