KRAV-märkta och ekologiska bananer, det är samma sak, säger min säljare på Servera.
-Nej säger jag.
-Jo, i alla fall nästan säger hon.
-Och nästan räcker inte säger jag.
-Men det är samma. Nästan. Vi har ju bara ekologiska bananer.
-Som ni säljer under varumärket KRAV?
-Ja, det är ju samma sak.
Suck...vad ska jag säga för att de ska förstå? och ni som tror att det är samma, så är KRAV bananer dokumenterat ekologiska, men vilken odlare som helst kan påstå att de odlar ekologiskt. Och eftersom vi är en KRAV-certifierad förskola så är det viktigt att vi handlar dokumenterat ekologiskt från KRAV godkända odlare.
Ja ibland verkar det svårt för folk att förstå att KRAV är ekologiskt men ekologiskt är inte alltid KRAV.
SvaraRaderaHej, vi finns här för att hjälpa till och reda ut eventuella frågetecken. Hör gärna av dig till Kristin Cooper, Pressansvarig på KRAV (kristin.cooper@krav.se) eller Christina Gezelius, Marknadschef på Servera (christina.gezelius@servera.se).
SvaraRaderaBästa hälsningar/
Christina och Kristin
Tack! Har försökt hitta vem jag ska vända mig till! / Emma
SvaraRaderaHejsan
SvaraRaderaJag hittade till din blogg via Sandras/ dagiskocken :)
Här är en länk till min
http://kitchenette-catarina.blogspot.com/
Så mycket bra läsning du har. Jag vill veta mer om kRAV-certifieringen så det ska jag läsa på mer om.
Blog är kul...det ger inspiration!
Jag satte en länk till din på min sida.. hoppas det inte gör något. Då får du säga till..
// Catarina
Hej! Det är bara roligt! Ska kolla in din blogg så fort migränen överger mig!
SvaraRaderaCatarina, på den här länken finns information om certifiering av restaurangverksamhet (offentlig och privat): http://www.krav.se/Documents/Broschyrer/restaurang_KRAV.pdf
SvaraRaderaMarc Wester på krav (marc.wester@krav.se) kan reglerna i detalj och kan också hänvisa dig till certifieringsföretag.
Lycka till!
Mvh /
Kristin Cooper, KRAV
ååh tack Kristin..det tog ett tag innan jag såg att jag fått svar här..Tack för kontakten och länken..jag är jättemotiverad och ska se mig för för att kunna certifiera mig. Jag ska kontakta Marc Wester. Jag har haft mitt kök i 6 månader nu och känner att jag kan börja fokusera på det här nu. Ska bli intressant
SvaraRaderaVarma hälsningar Catarina