torsdag 14 januari 2010

Bombay Curry!

Idag serverades det solsoppa, som bestod av morötter, pumpa och lite annat smått och gott som fanns tillgängligt. Till det en turkisk youghurt med rivet apelsinskal och lite pressad apelsin. Mums tyckte vi alla. Även om F uttryckte det lite annorlunda; "Det här var inte äckligt!" Mycket förvånad.

På begäran kommer här en instruktion för den goda indiska maten, Bombay Curry, som är Pias rätt, men här i min tappning efter lite googlande.

Du behöver:

*Ekologiskat fullkornsråris från Saltå!

*Ekologisk köttfärs
*Ekologiska passerade tomater (inte så mycket, kanske 1,5 dl)
*Curry
*Vitlök
*Kanel
*Ingefära
*Salt

*Kravmärkta bananer
*Ekologisk riven kokosnöt
*Ekologiska russin

Koka riset, som tar lite tid. (Skala lite morötter och riv, öppna en burk majs.) Fräs köttfärs och krydda den med främst curry, men lite av de andra kryddorna med. Häll på tomater, det ska bara bli lite lagom krämigt, inte geggigt, låt puttra lite. Servera köttfärs och ris med skivad banan, kokos och russin i små skålar. Tål alla i familjen jordnötter kan man lyxa till det med lite sådana i en skål med. Majs och rivna morötter passar bra att ha till eller innan.

Raven hälsar även och tackar M för det fina armbandet han fick idag, som han bara får ha på julen, men kan få prova lite innan med. Vilket han som synes gjort.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Hej, stort tack för cyrryreceptet, nu ska jag överraska Gösta ngndag. Visst tittar vi på "om jag vore din hemmafrukvinnan" om onsdagarna!

    SvaraRadera