Idag tog jag sovmorgon. Inte riktigt med flit, men ganska så utvilad är jag nu. Fick ändra lite i menyn för att hinna, och i stället för mos blev det kokt potatis och en kall youghurtsås till. I stressen tog jag vad som fanns och minnet av en äppelsås kom till mig. Den var väldigt väldigt god till laxen, tyckte i alla fall vi vuxna, om någon vill testa kommer receptet här:
2 dl turkisk youghurt
1 msk majonäs
1 grovt rivet grönt äpple
1 liten finriven vitlöksklyfta
Peppar och lite salt
Smaskens och lätt!
Annars var det potatis som diskuterades idag. Eller ska jag säga Blomtatis, som ett av våra barn plötsligt kallade det. Lindenbarnen äter mycket av allt, och även potatis. Lite tveksamt avslöjade någon idag för mig att de inte förut blivit bortskämda med skalad potatis, och hur mycket lättare, bättre och mer uppskattat det är av alla. Ni behöver inte oroa er för att jag ska gå tillbaka till det gamla! Bortskämt eller inte, klart att det är bättre att jag skalar än kladdandet vid borden! Även om KRAV-potatisen inte är så tålig som annan potatis, och därför måste skalas alldeles innan kokningen, helst i iskallt vatten. Förresten är potatisskalning en av mina favvosysslor. Lite som meditation och man kan verkligen jobba på den medvetna närvaron under processen.
Det där lät ju inte helt dumt, ska nog ta och prova såsen någon dag!
SvaraRadera/Lisa
äppelsåsen till laxen var såååå goood!Mmmmm!
SvaraRaderaAnna