måndag 1 mars 2010

Greenthings!

Grönsaksfatet är en viktig del av vår lunch. Förrätten helt enkelt. Idag blev det ovanligt många sorter, annars brukar jag nöja mig med fyra. Vi är väldigt bra på att äta dem. Visst hamnar en stor del på de vuxnas tallrikar, men med många sorter och många barn så hittar de alltid något som är gott. Populärast är helt klart de rivna morötterna, och sen gurka och paprika. Pizzasallad är gott det med. Av de kokta grönsakerna är broccoli den som de äter mest av, något som förvånar mig, eftersom jag själv inte är så förtjust i det, även om jag ätit det både 14 och 15 gånger. När vi kom tillbaka efter juluppehållet var vi rörande överens om att det var skönt att sätta sig vid ett bord med färdiga grönsaker, eftersom det så lätt inte hinns med där hemma. Men det behöver ju inte vara så avancerat. Lite gurkstavar och rivna morötter är perfekt. Skala hela påsen morötter och lägg i kylen i en GB Bigpack med vatten. Eller ta fram matberedaren och riv morötter till två dagar på en gång. Dubbelt upp är för övrigt mitt bästa tips för att spara matlagningstid över huvud taget. Många maträtter fungerar jättebra att värma om ett par dagar igen. Verkligen toppen!


Hur gick det då idag? Oväntat bra! Doris och J fick guldstjärna då de länsade fatet, med lite hjälp av oss andra vid bordet! Köttfärssås däremot, är faktiskt inte så himla skoj. Men O fick i alla fall sin favoriträtt och blev lycklig!

2 kommentarer:

  1. Förvånar mig inte en sekund att O var lycklig. Han kan äta hur mycket som helst när det står köttfärssås på bordet. Han gillar korv med bröd oxå :-)

    SvaraRadera
  2. Bra vecka för honom. Fast han missade russinfri mannagrynsgröt igår pga tidiga hemgången!

    SvaraRadera