onsdag 17 mars 2010

Yrkesstolthet Fyllda auberginer

Det är viktigt tycker jag. Sen finns det väl lika många definitioner på det som yrken. Men för mig handlar det om att lämna jobbet och känna mig nöjd med dagen, veta att jag gjorde det där lilla extra, på något sätt. Det handlar inte om att prestera maximalt, utan om att utmana sig själv. Och ärligt talat, färdiga köttbullar lockar inte fram min yrkesstolthet. Jag skäms! Men tid, plats och annat gör att det ibland blir helfabrikat. Och jag försvarar mig med att barnen älskar dem. Fast, egentligen gör det mig bara ännu mer ledsen. Så för att gå hem nöjd en dag som denna, får man försöka charma med vegomat. Idag blev det fyllda auberginer:

Jag tog tre auberginer och delade dem,
gröpte ur dem med en matsked.
Hackade inkromet och stekte i olivolja tillsammans med
1 hackad gul lök
2 hackade klyftor vitlök
5-6 skivade champinjoner
Kryddade ganska rejält med rosmarin och
sambal, och saltade. Ner med en klick creme fraich,
tre-fyra dl kokta röda linser, och låt puttra ihop.
Fyll aubergineerna och lägg på ost.
In i 200 grader i typ en halvtimma kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar