fredag 17 september 2010

Skördefest

Idag länsade barn och fröknar kolonilotten på det som fanns. Så till fiskbullarna blev det Vår Egen Potatis. Smakade mycket bra. Liksom de små söta minimorötterna. Fiskbullarna liksom slank ned de med. Så lättätet och barnen älskar det. Det kanske inte är den bästa maten. Men det är i alla fall typ fisk. Chicken nuggets och färdig pytt i panna, det lagar jag bara inte, men fiskbullar kan vi ha nån gång då och då. Sjömän äter det helst till frukost, stekta i curry, kallar det Stavangerägg. Jaja, dem är som dem är =)

2 kommentarer:

  1. Stavangerägg kallades min farmors fiskbullar gjorda på fiskfärs av kolja som blandats med 1 ägg salt vitpeppar lite vetenjöl, man kokade fiskbullarna i fiskbuljong kryddpeppar några persiljekvistar.Man reder sedan buljongen med mjöl mjölk och en klick smör och mycket klippt persilja. det är en stor skillnad mot burkfiskbullar!

    SvaraRadera
  2. Ja, det klart det är, som alltid, skillnad på hemgjort och fabrikslagat. Kan tänka mig att farmors fickbullar faktiskt smakade något. =)

    SvaraRadera