Idag åt vi upp ganska all mat. Och det var inte "ja, jag lagade perfekt mängd" utan jag lagade för lite helt enkelt. Jag vet inte om de börjat äta mer. Kokade lika mycket pasta som jag brukar och la till lite extra nävar eftersom alla var friska. Och hungriga. Det skiljer verkligen hur mycket mat som går ner. Nästa gång kommer jag att koka lite mer och det kommer bli alldeles för mycket ;-) Fast jag ser det väl ändå som bra att de äter. Lins och tomatsåsen blev faktiskt den godaste hittills. Så lika bra att försöka sätta ihop receptet medan jag minns det.
Lins och tomatsås! (för en lagom stor familj)
2 dl röda linser
1 stor morot, riven
1 stor palsternacka, riven
1 bit zuccini, riven
1 vitlöksklyfta, riven
1 litet äpple, rivet
1 stor gul lök, hackad
1-2 burkar krossade tomater
1 dl havre"grädde" eller liknande produkt med mjölk om man så vill.
Olivolja att fräsa i, grönsaksbuljong och, italiensk salladskrydda och sambal oelek att smaksätta med.
Jag brukar koka linserna i en kastrull, lite mer vatten än linser, på svag värme.
I en annan kastrull fräser jag löken på medelvärme i lite olivolja, samtidigt som jag river övriga ingredienser i matberedaren. Dessa lägger jag sedan ner bland löken, låter fräsa lite till och sen på med tomater och lite buljong och örtkryddor. Nu kan det vara dax att stänga av plattan under linserna. Den kan sen stå och dra, under tiden jag kör några varv med stavmixern i grönsaksfräset. När det ser slätt och fint ut, häller jag i linser och havregrädde, blandar och smakar av med kryddor. Stavmixern är bra för er med barn känsliga för bitar, har man inte det så kan man hoppa över det momentet. Servera till ris eller pasta. Om man känner för det kan man smula lite fetaost över...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar