Grötbrödet |
Kanske är jag inte helt normal. Men i morse när jag kom till jobbet och hittade den gamla havregrynsgröten som jag jag bett dem spara, blev jag riktigt glad. Jag värmde den lite lätt och blandade den med jäst, solrosfrö och massa vetemjöl, och simsalabim hade jag grunden till ett gott bröd. Och slapp kasta. Visst, det handlar bara om några dl havregryn. Men många bäckar små. För att bygga på vår klimatvänliga dag åt vi rester. Lite chili-con-carne blandades med lite köttfärssås och blev alldeles lagom mängd mat. Till det fick vi ris. Det verkade gå hem riktigt väl. Slutskrapat i de flesta skålarna. Och glada barn som frågade efter recept. <3
ja, det måste varit den dagen jag vikarierade. Maten var jättegod och brödet var jättegott och Lia säger allt oftare nu: Kan inte du göra sån mat vi får på dagis? (Alltså HÖGSTA BETYG till dig (och inte till mig...:-)).Och häromveckan hade de ätit spagetti och köttfärs sås och Lia frågade samma sak. - Men spagetti och köttfärssås, det brukar vi göra hemma? - Ja, men så där god med tomater! - Men du brukar ju peta bort tomaterna när jag gör köttfärssåsen? - Jamen mamma, du ska pressa ur saften, (coh som en ganska ingående förklaring om hur jag skulle göra). Så det måste jag ju pröva nästa gång :-))
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaHaha...ja, jag skämmer nog bort dem med att mixa bort det mesta som går att peta ur. Lättare än att pressa saften ur tomaterna.