onsdag 13 oktober 2010

Slut!? Kyckling i currysås

Idag blev det kyckling i currysås. Jag trodde inte det skulle gå åt så mycket. Men jag fick på skam! Grytorna var länsade efter måltiden, och jag hade inte lagat för lite den här gången. Och jag måste ge era barn rätt. Det smakade förträffligt bra!

Såhär hade jag gjort:
Dag 1.
Kryddade 4 kycklingar med rejält med curry och salt, la i ugnen, 175 grader, nån timma eller två. Lät de svalna lite innan jag rensade bort kött från ben. Benen hamnade i en kastrull tillsammans med spadet från långpannan, lite vatten och kokade i en halvtimma. Kycklingköttet in i kylen och likaså fonden efter jag silat bort ben.

Dag 2.
Tog fram kycklingfonden och tog bort fett som samlats ovanpå. Kokade sedan upp och smaka av, om det känns lite tunt får det koka ihop en stund, men min var perfekt! Under tiden hackade jag tre lökar fint, 6 äpplen och en vitlök. Fräste detta i lite olja och sen på med fonden. Kokade en stund. Så i med lite kokosmjölk, ett par tre dl. kycklingköttet och låter det försiktigt koka upp, utan att röra runt en massa eftersom kycklingköttet är känsligt! Jag redde av med lite maizenamjöl och så var det klart! Det var inte så mycket currysmak att tala om, men var lite rädd att det skulle bli för starkt.

Och, nej, det är inte jobbigt att det tar två dagar att laga maten. Utan tvärt om. När du gör middag dag 1 gör du samtidigt kycklingen i ugnen. Och när du plockat undan efter den rensar du kycklingen, å så går middagen i morgon s_itlätt. Bara koka ris och göra grönsaksfatet. Men det kräver såklart planering, men det ska ju småbarnsföräldrar vara bäst på!

2 kommentarer:

  1. Ha ha, planering ja.. men det var ett bra tips, tack!

    SvaraRadera
  2. Konstigt att på jobbet är man så mycket bättre med planering än privat, tycker jag.

    SvaraRadera