Idag har jag bakat så det stod härliga till! Bland annat blev det ett bröd som ni kommer att få smaka på Lyktfesten i morgon, och då kommer ni att bli så förtjusta att ni frågar efter receptet, och då tänker jag hänvisa hit.
Lätt och gott bröd!
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsgryn (eller mjöl)
3 dl rågsikt
2,5 dl 4-kornskross
1 dl hela linfrön
1 dl russin
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 tsk nystött fänkålsfrö
1/2 tsk kardemumma
(jag använde malen, den smakar nästan inget, stöter man själv kan man nog minska ned)
1 liter fil eller youghurt
0,7 dl sirap
Sätt ugnen på 175. Blanda alla torra ingredienser, och rör ned fil och sirap i det. Fyll i 2 brödformar, (smorda eller med bakplåtspapper i), in i ugnen och låt sta ca 1,5 timmar. Låt svalna under bakduk och simsalabim!
Jag åt det mörka brödet och tyckte det var jättegott! Är det det som du ger recept på? :-)
SvaraRaderaJapp, så nu är det bara sätta igång Karin!
SvaraRadera